Mijn Platenzaak logo

Beoordeling kwaliteit

Alle tweedehands LP’s en 12″ singles worden schoongemaakt op een speciale reinigingsmachine en worden zowel afgespeeld als ook met het oog beoordeeld op de aanwezigheid van krassen en andere mogelijke beschadigingen. De beoordeling van het vinyl en de hoes vindt plaats op basis van bestaande richtlijnen (Goldmine).

Bij de advertenties op onze website geven onderstaande afkortingen de kwaliteit van het vinyl, de CD en hoezen weer:

Mint: Een nieuwe plaat of CD in ongeopende verpakking

Near Mint (NM): Een nagenoeg perfecte plaat of CD die geen tekenen van slijtage vertoont. De hoes heeft geen vouwen, is niet gekreukeld en heeft geen gespleten of beschadigde randen. Hetzelfde geldt ook voor eventuele meegeleverde binnenhoezen en/of posters. Een plaat die met NM wordt is nagenoeg als nieuw maar dan zonder de plastic verpakking.

Very Good Plus (VG+): de plaat of CD heeft wat lichte sporen dat de plaat gedraaid is maar wel altijd netjes behandeld is door de vorige eigenaar. Lichte oppervlaktekrasjes (haarlijnen) of andere lichte oppervlaktebeschadigingen kunnen aanwezig zijn maar deze hebben geen invloed op het afspelen van de plaat. Een hoes heeft lichte gebruikssporen, een gebogen hoek, lichte slijtage aan de randen of een cut out

Very Good (VG): Een plaat of CD met meer slijtage dan een VG+ plaat, de krasjes zijn wat dieper (voelbaar met vingernagel). De plaat kan tijdens het afspelen licht kraken, vooral in het begin en op zachtere muziekstukken, maar dit mag de muziek niet overstemmen. Labels en hoezen kunnen stickers en/of plakband(resten) hebben en/of beschreven zijn.

Good Plus (G+) & Good (G): Goed betekent in dit geval niet dat het een slechte plaat is. De plaat kan worden afgespeeld zonder over te slaan maar kraakt wel tijdens het afspelen en heeft veel oppervlaktekrassen. Een hoes heeft gespleten randen. Algemene slijtage, stickers, plakband of de resten hiervan kunnen behoorlijk aanwezig zijn.

Bij tweedehandse CD’s worden alleen de CD zelf en het papierwerk beoordeeld. Het kan dus zijn dan het CD hoesje iets meer slijtage vertoont. Deze slijtage kan ondanks goede verpakking ook optreden tijdens verzending.

Indien u vragen heeft over de beoordeling van onze artikelen stelt u deze dan gerust. U kunt hiervoor het contactformulier op onze website gebruiken of een e-mail sturen naar info@mijnplatenzaak.nl